„Seznam.cz dlouhodobě bojuje proti falešným a podvodným inzerátům. Prvním krokem bylo zavedení OSVĚDČENÍ Cebia REPORT, která jednoduše a přehledně hodnotí důvěryhodnost historie inzerovaných vozidel pomocí hvězdiček. Nyní přichází Seznam.cz s novinkou na svém portálu Sauto.cz v podobě povinných VIN kódů. Každý, kdo zadává inzerát, musí přiložit VIN, aby si zájemce mohl zkontrolovat, jestli vozidlo skutečně existuje a mohl si i zkontrolovat případný původ vozidla, jeho historii a například i závazky u leasingových společností,“ komentuje Michal Zadák, manažer Sauto.cz.

„Cebia vítá tuto aktivitu, která je určitě správným krokem ke zprůhlednění prodeje ojetých vozidel na českém trhu,“ řekl Ing. Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia. „Toto jednoduché opatření dává možnost potencionálnímu kupci prověřit si vozidlo dříve, než navštíví autobazar. Navíc identifikace vozidla zabrání inzerci neexistujících vozů, která mají pouze nalákat zájemce do bazaru, kde jim pak prodejce nabídne alternativní auto.

* VIN: Vehicle Identification Numer – identifikační číslo vozidla umístěné na vozidle výrobcem. 17místný kód, který jednoznačně a jedinečně identifikuje vozidlo.

Cebia, spol. s r.o., je již 20 let leader na trhu v prověřování původu a historie vozidel. Společnost tak dlouhodobě pomáhá motoristům s bezpečným nákupem ojetých vozidel. Cebia nabízí vedle komplexní služby AUTOTRACER, která je dostupná on-line přes internetové stránky cz.cebia.com, řadu dalších služeb pro prověřování původu a originality vozidel.
Cebia je výhradním představitelem Systému OCIS (Open Car Information System) v ČR. Systém OCIS používají partneři Cebia po celém světě, jako nástroj pro výměnu dat o vozidlech. Cílem Systému OCIS je také pomocí značení autoskel snižovat počet odcizených vozidel, nalézat je a navracet je původním majitelům. Od roku 2009 je společnost Cebia držitelem certifikátu jakosti dle normy ISO 9001:2008.