Jedná se evidentně o konkurenční boj mezi autobazary,“ řekl Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia. „Zmínka o naší firmě, která zpochybňuje funkci našich certifikátů je v souvislosti tématu článku irelevantní a zavádějící. Navíc svědčí o zásadním nepochopení významu a principu OSVĚDČENÍ Cebia REPORT novinářem, který článek vytvořil. Toto OSVĚDČENÍ hodnotí auto na základě dostupných informací o vývoji stavu tachometru. Pochopitelně se pak může stát, že vozidlo je z tohoto pohledu dobře hodnocené, i když je třeba nabourané nebo opravené po havárii. Naše společnost ve chvíli vystavení OSVĚDČENÍ vozidlo fyzicky nemá k dispozici, ani nijak nezkoumá jeho technický stav,“ dále uvedl Martin Pajer.

Cebia hodnotí každé vozidlo v OSVĚDČENÍ Cebia REPORT ve 3 základních kategoriích:

1. Kontrola stavu tachometru
2. Kontrola odcizení, kontrola financování a kontrola VIN
3. Kontrola roku výroby

Výsledek kontroly každé kategorie je ohodnocen hvězdičkami, největší váhu má hodnocení stavu tachometru, kde auto může získat až 3 hvězdičky. Celkově vozidlo může získat na OSVĚDČENÍ Cebia REPORT 0-5 hvězdiček.

„Je možné, že vozidla opravená po totální havárii, skutečně jsou někdy prodávána v autobazarech i mezi soukromými osobami. Víme dokonce i o případech, kdy se z vozidla po totální havárii použijí jen jeho doklady a identifikátory, které se přenesou na odcizené vozidlo. Žádný z těchto případů však neodhaluje Cebia REPORT. Na to je třeba provést fyzickou prohlídku vozidla VINTEST,“ uzavřel Martin Pajer.

Cebia zajišťuje různé formy zabezpečení vozidel, mj. bezpečnostní značení oken OCIS a satelitní systémy Cebia SAT a UNIQA SafeLine. Společnost je výhradním představitelem Systému OCIS (Open Car Information System) v ČR a SR. Systém OCIS používají partneři Cebia po celém světě jako nástroj pro evidenci a výměnu dat o vozidlech.
Od roku 2009 je společnost Cebia držitelem certifikátu jakosti dle normy ISO 9001:2008.